18 Haziran 2012 Pazartesi

Yüz Çizim Dersi!

amanin yine Blo .-.
Diğer şablonun içime sinmediğini söylemiştim. Her neyse. Naber? diye sormaya hiç mi hiiiiç gerek yok çünkü cevap aynı; Sıkılıyorum, sıkılmaktan sıkılıyorum, terledim, dondurma, sıcak. Eğer "sen nasılsın?" diye soracak olursan (ki sormadın, ben kendi kendimi avutuyorum) benimde cevabım aynı. Öğlene kadar duvara yapışıp uyumak ve kafamı buzluğa sokup beş dakika boyunca öyle kalmak dışında şu sıralar uzun yolculuklarda izlemek için Ao no Eksoşisto'nun tüm bölümlerini telefonuma yüklemekle meşgulüm. Ki bu yabana atılacak bir şey değil. Koskoca 25 bölümü nasıl indirdim bende bilmiyorum. Nasıl bir hırs geldiyse bana 25 bölümü bizim evin interneti hızında tam 3 günde indirebildim. Ve, şekilde göstermek gerekirse telefonun dolu alanı bu kadarken;
____----------------- videoları yükleyince böyle oldu:
______________---- uygulamalardan kısmam gerekecek ;o;


Aslında şuan sırf yazıyı uzatmak için saçmalıyorum.




Teeeeeee şubatta "yüz çizim dersi koycam bebehlerim" dediğim dersi haziranın son haftalarında koyuyorum. Bu sabah aklıma düştü hazır boşken bende çizeyim dedim o.o Ama bilindiği üzere (hala kendini kandırıyor) Canon-chan bozuk olduğu için telefon kamerasıyla çektim. Neyse lafı fazla uzatmadan koyayım ben. Bu sefer fazla oldu galiba sayfalar o.o Elimden geldiğince iyi anlatmaya çalıştım ama yine bir bok olmadı. Ve unutmadan söyleyeyim. Bu benim kullandığım bir yöntem. Yani illa herkes böyle yapcak lan! diye bir şey yok. Herkes kendi taslak yöntemini oluşturmalı kannımca. Olayı daha iyi açıklamak için eski resim hocamın söylediklerini buraya geçiriyorum;
"Öyle bir tarz oluşturmalısın ki, insanları çizimi gördüğünde 'Aaa, bu Derya'nın resmi!' demeliler."
(Evet! Gerçek adımı öğrendin! Ben Derya! Assdjkgfkja!) Demeye çalıştığım... Yeteneğini asla başkalarına benzetmeye çalışma. Çünkü aman işte anladın sen! Sıcaktan kavrulmuş beynimi yorma .-.








Profilden çizme (kağıda feysbuk profili çizmek değil. Malak lan öyle boktan şeyler yapanlar. Feys zaten çürütüyor hayatımızı birde ergenler gidiyo kağıda da yapıyo, onu çizcem diye bir sürü vakit harcıyo tövbe tövbe. (artık 'r' harfleri emekli olmuş.) ) dersi de koymayı düşünüyorum. Kesin bir şey söylemem çünkü geçen söyledim, kaç ay geçti öyle koydum. Bende böyle öküz, embesil, amip, terliksi hayvan, öglena, protista bir varlığım işte. (Biyoloji dersinin yararları vol.1) Bak, beni öldürseniz dünyadan bir pisliği temizlediniz diye size madalya bile verirler, ciddiyim ben.

7 yorum:

  1. -_- t-t-taslak... o şeyi yapmak bence tam bir işkence. Hani zaten onu yapsam bile gözler yamuk olacağı için hiç yapmadım uğraşmıyorum da açıkçası.
    Ama ders çoğöselmiş. neheheh...
    Bu arada bence kendini tanıtmana gerek yoktu, ben Shiroinku'da iki kelime ettiğin anda senin kim olduğunu anlamıştım. (NİNJALAR ZEKİ OLUR DEMİŞTİM SİZE! - hontouni baka)
    Yanlız şimdi Shiroinku dedik de. Ben o sayfaya üye olduktan sonra 2-3 hafta adam gibi bir çizim-çizer falan bekledim. HİÇ Bİ BOK ÇIKMADI. Hani açıkçası çok uyuz oldum. Mangakalarının çizimlerini de sevmedim. Egoistlik taslıyorum falan sanma ama açıkçası seni beni koysalar oraya hepsinin ebesini bin belleriz (bin bellemek (bin kere bellemek (ben uydurdum (süper dimi ehehehehh))) Zaten bi mal çıkmış iki kelimesinden biri 'ANATOMİ ÇALIŞ'. Ulan cinnet geçirttiler bana. Zaten o shiroinku travmasının üzerine ergenlere maruz kalınca direk faceBOKumu dondurdum.
    Ah... Hayat çok acımasız...
    Onun dışında, erkek çizmek o kadar zor değildir U_U inan bana. Sadece ön yargı duvarlarını yık. Heriflerde kıvrım namına bir şey yok, sopa gibiler. Tek zor yanları eğer karakter oluşturuyorsan HEPSİNİN SAÇININ BİRBİRİNE BENZEMESİ *sniff* çok çektim ben bu beladan çoookk... TTOTT
    Onun da dışında... (bu yorum bitmez benden söylemesi)
    Özgün çizim konusu... He, şimdi ben ne zaman resim çizsem aa bu S-...eee...ooo...(KİMLİK.DEŞİFRE.BEN.REZİLLİKLERİM!? HAYIRHAYIRHAYIR!) ehem... Sera'nındır diyorlar. ÇÜNKÜ SINIFTA ADAMAKILLI RESİM ÇİZEN ADAM OLMUYO TEKNİK OLARAK. Çizen varsa da alakası olmuyo -_-"
    Ayrıca benim hiç resim öğretmenim olmadı ;_;
    Bir saniye... BEN ZATEN HİÇ ÖZEL RESİM DERSİ ALMAK İSTEMEDİM.
    BİR SANİYEEEEEEEEE...
    BEN MALIM!
    tabi ya... bu zamana kadar nasıl oldu da anlamadım!

    YanıtlaSil
  2. hımm ben sadece bir yuvarlak ve altına çene çiziyorum *ming*

    YanıtlaSil
  3. öğk taslak çizmek çok zahmetli fakat maalesef dostum zorlu vücut şekillerinde taslak kullanmak zorunda kalıyorum *sniff*
    Valla benim kendime ait bir tarzım var mı bilmiyorum, çünkü sürekli değiştiriyorum şeklimi :/ ama bu yazıdan sonra bir tarz bulsam iyi olurasdasdfsda Bu bok götüren sıcaklıkta ne yapacağımı bilmediğim için sanırım gereksiz şeyler yapmaya hakkım var hmmmm daslfajsdfkjdfsldskfjsdflksjdfgdfsgdfgdfgdfgsdfgdfgdfjhgjetwytytry boşuna yorumu uzatma çabaları -,- neyse ben gidiyom adfsfsdfsd

    YanıtlaSil
  4. Çok süper bir ders olmuş unazo-sama arigatooğğ *-*
    ÇEÇ-chan'ı kullanmaya dikkat edeceğim ._. çok önemliymiş
    Şu kendine has tarz şeysi..Onu da yapmaya çalışıyorum.Bir ara çibi çizerdim sürekli onun için normal çizmeyi unutmuştum,ne bileyim çizmeye çalıştığımda çenesiz çizgi faciaları çıkıyordu.Beğenmediğim için de heryerini siliyordum bazısının kolu bacağı yok,omzu olmayan resim de var ._. Berbat çizimimi biraz kurtarmayı başardım.Yine söylüyorum çok güzel bir çizim dersi X3 Ve erkekleri bence güzel çiziyorsun .3.

    YanıtlaSil
  5. taslak çizmek çooooooooğğğk zor be dostum, çiz kafayı araya at gözleri olsun bitsin işte (neden bu kadar kötü çizdiğim anlaşıldı ._.)
    kendine has tarz??? benim için dert değil çünkü sınıfta (hatta okulda) anime karakterlerini çizen bi ben varım. kendime has bi tarzım olup olmadığını bilmiyorum, ordan burdan kaptıklarımla yapıyom bi şeyler işte... (bi tarz bulmak zorundayım *megusta*)
    ders süper bu arada .3. özellikle erkek karakter çizimi işime yarıycak, erkek çizmede sıfırım -_- dersin divamını istiyoz~ *-*
    bu arada bayağğdır kafama takılıyo; sana unazo-sama mı desem daha iyi olur unazo-chan mı????????

    YanıtlaSil
  6. bende kız çizemiyorum :( ama erkek çizdim (pek güzel olmasada) :D.ders için saol sensei :D:D

    YanıtlaSil
  7. hay aklıma koyayım, keşke geçen yazıda tablet hakkında biraz bilgi yazsaymışım nan -,- Gerçi ben de pek bi bok biliyor sayılmam.
    Şimdi ben Wacom bamboo almak istediğim için sadece wacom bamboo' nun bulunduğu yerleri araştırdım. Biliyosun grafik tabletler öyle her yerde satılmıyor maalesef D: Bimeks'te de wacom bamboo vardı. Bimeks' i çok duyduğum için de ordan almaya karar verdim. Sitesine falan baktım. Tabletin bulunduğu mağazalar yazıyodu, o yüzden sipariş vermeyi gerek görmedim. Gittim paşa paşa Forum İstanbul' a ordan aldım. Sipariş vermekten hoşlanmadığını biliyorum, ve sanırım Antalya' daki bir şubelerinde Wacom bamboo bulunması lazım. Tableti ilk denediğinde bayağı bocalıyorsun ama sonra hemencecik alışıyorsun. Tabii ben 12 saat boyunca elimden bırakmadığım için alıştım asdfsdfsa Merak etme Unazocchi senin de mutlaka bir gün tabletin olacak!!! Gambarimasu!!!

    YanıtlaSil