27 Haziran 2012 Çarşamba

I'M A FUJOSHI AND YOU GOTTA DEAL WITH IT!

-Korra'ya gönderme yaptım kendimce asdafjhbf-
Neyse. Bloom-chan beni kendi mimimle mimledi o_o
Ve gördüm ki pek çok arkadaş konudan pek memnun değil >.> Ama niye? Yaoiden mi utanıyorsunuz? Bunda utanılacak ne var? Sizi hor görmelerinden mi korkuyorsunuz? İşte bu yazıda bunlara parmak basmak istiyorum.


Yaoi hepimizin bildiği üzere erkekXerkek aşkını anlatan anime türüne verilen isim. Yuride yaoinin kız versiyonu. Yuri ile aram pek olmadığı için ben direk yaoiye geçmek istiyorum. Ama önce başlıkta da adı geçen bu "fujoshi" kelimesini açıklayalım. Fujoshi yaoi takıntılı kızlara verilen bir isim. Otakuluğu kadınlık ve yaoi ile kısıtlayın işte size bir fujoshi. Bu da demek oluyor ki ben bir fujoshiyim. Ve bundan kesinlikle utanmıyorum.
Yaoi ile nasıl tanıştığıma gelirsek... Yaoi sevmemin nedeni sadist bir sapık olmam değil. (Çünkü ben mazoşistim o.o Öyle bir ileri seviyedeki mazoşistliğim kendi kendimi dişlediğim zamanlarım var.) Tek nedeni feminist olmam. Bu ülkede erkekler öyle bir yetiştiriliyor ki büyüdüklerinde kendilerini dünyanın kralı zannedip, kadınları hor görmeye başlıyorlar. Örneğin daha üç yaşındaki kuzenimi örnek vermek istiyorum. Evde, bahçede anadan doğma bir şekilde dolaşsın, kral! Ama bir kız çocuğu böyle bir şey yapsa, ay çok ayıp! E, erkek yapıyor bunu, aynı yaştaki kız yapınca mı ayıp oluyor allasen? Belkide bu yüzden feministimdir bilmiyorum. Ama gerçekten böyle erkeklerden nefret ediyorum. Karılarını evde hizmetçi gibi çalıştıran odunları saymıyorum bile. Onlar her zaman kendilerini üstün tutmak için ellerinden geleni yapan tipler. Tüm erkekler böyle kanaatimce. Gücün onlarda olduğunu illa bir oyuncak gibi gördükleri kadınlara kanıtlayacaklar.
Ben yaoiyi işte bu yüzden seviyorum. Çünkü orada erkekler hor gördükleri kadınları solluyorlar. Bir yüz kızarmaları, ağlamalar, kabullenememeler, hep bir güçsüzlük, ezilme.  Bir kızdan farkları kalmıyor. Onlar için bir seks oyuncağından farkı olmayan kadınlardan daha beter hale geliyorlar.
Ve bence asıl aşk yaoide işleniyor. Cinsiyet ayrımı yapmaksızın, aşklarını yaşıyorlar. Zaten homofobisi (bkz. eşcinsellere karşı olan nefret, korku, hoşnutsuzluk) olan kimseleri de anlamadım şu yaşıma kadar. Yahu sana ne onlardan! Dokunuyor mu sana! Git kendi işine bak allasen! Eşcinsel falan değilim elbet ama dünyada her çeşit insan var yahu. Bu çeşitlilik dünyayı daha güzel bir hale getirirken sen şikayet ediyor, hor görüyorsun. Ama unutma sende bu döngünün bir parçasısın.

Tabi birde işin fangirl yanı var. Yaoici olmamdaki diğer büyük etken. Bazı anime karakterleri vardır, sanki bir erkekte aradığımız her şeyi onda bulmuş gibi oluruz. Hatta bazen o karaktere öyle bir bağlanırız ki, kendi hayal dünyamızda yarattığımız bir karakterle onu sevgili yaparız (kendimden biliyorum) ve onu başka bir kıza aşıkken görmeye tahammül bile edemeyiz. İşte bir ara arkadaşımla bu konu üzerinde konuşuyorduk ve o bana "sevdiğim erkeği başka bir kadınla görmektense bir erkekle görmeyi tercih ederim." demişti. Bayağı bir düşünmüştüm bu sözü ben. O sıralar sıkı bir Death Note'cuydum, Light'ı Misa'yla görmektense L ile olmasını tercih ederim, diye düşünmeye başlamıştım ve benim yaoi ile olan maceram böyle başladı. Yaoinin o büyülü dünyasına böyle attım ilk adımımı ve hiç pişman değilim. Ayrıca buradan "ben asla sevemem yaoiyi. Iyk o ne öyle ya!" diyenlere sesleniyorum, eskiden böyle diyen bir kızın yazısını okuyorsunuz şuan. Büyük konuşmayın, ne olacağı belli olmaz.
bahsettiğim şey tamda bu
En sevdiğim yaoi çiftlerine gelirsek, hiç düşünmeden RinxYukio derim. "Ama onlar kardeş!" diyen kimselere hiç aldırmıyorum çünkü yakışıyorlar abi ya daha ne diyeyim o.o Aslında, RinxBon, RinxShima çiftlerini de çok seviyorum. Maksat Shiemi, Rin'den uzak dursun. Tabi birde LightxL var ki, onları yeri bende ayrı. İlk yaoi çiftimdi onlar benim, yaoiye giriş sebebim >//w//<

Şöyle ufak ufak yaoi terimlerinden de bahsedelim.
Seme: Aktif olana denir. Uke'sini elde etmek için her şeyi yapar. Genellikle hep kuul, zengin, hayatta başarılı olmuş kimselerdir.
Uke: Pasif olana denir. Seme'sine olan aşkını bir türlü kabul edemez, çok ürkektir, sulu gözlüdür ve bazıları vardır ki kızdan farkı yoktur.
Eh, benim zevkime gelecek olursak (ki hiç istemiyorsun ben biliyom) sevdiğim anime karakterini hep uke yapıyorum o.o Ukeleri daha çok seviyorum ve nedenin üstte bir yerde açıkladım. Özellikle Rin'in ukeliğine bayılıyorum yani animede ortalığın amına koyan velet fanartlar ve yaoi doujinshilerinde ne hale geliyor. *buraya bir galp gelcek. şimdi kopyala yapıştır yapmam ben*

Koca yazıda yuriden hiç bahsetmedim çünkü yuri ile aram pek iyi değil. "Yuriyi seven kızlar nasıl seviyonuz ya öykkk" diyecek son insan olmama rağmen sevmiyorum yuriyi işte. Benimde kız olmamdan kaynaklanıyo olabilir belki. Çünkü yaoi kızlar için yapılan anime/manga iken, yuri de erkekler için yapılan anime/manga. Erkekler yaoiden nefret ediyor, kızlar yuriden.(istisnalar kaideyi bozmaz aasfjajkgbajşkgb)

Yazıdan zorda olsa çıkarılacak sonuç: Farkılıklara saygı duyalım lütfen U_U 

Ve bir daha mim yapmayacağım o.o


8 yorum:

  1. şu anki profilindeki rin mi yaaav ne farklı çıkmış o öyle O___o bi de "bi arkadaşın" olarak yazında benden bahsetmişsin ya gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

    i

    YanıtlaSil
  2. haa bu arada yukioyu SEME olarak mı seversin bilmem ama verdiğin kriterlere göre uke olması gereken yukio... daha kız gibi duran o çünkü resimlerde O___o

    YanıtlaSil
  3. Hahah ben yazardım da yazabilecek bir yerde değilim unazo-sama. Artık tuvalette blogger okuyamıyorum... Ya her neyse. Şahsen benim her şekilde aşka meşke ilgim yok ve homofobik... mi desem... ya ben direk CİNSİYETten hoşlanmıyorum. Yuriden nefret ediyorum. Yaoi'nin de tek iyi yanı pantolon çıkarmadan hatunların orasını burasını görmemen -ki ben hiç bir şekilde görmüyorum, görmem, görebilemem çünkü izlemiyorum. U_U
    Kısacası yaoi ve yuri'den ölümüne nefret ederim.
    Ama seme-uke testlerini çok severim. Böyle çözmek çok eğlenceli. (Ee, tabi sadist seme çıkarsan eğlenceli olur elbet.)

    YanıtlaSil
  4. ben hiçbirinden utanmam ama sevmiyorum işte *ming*
    şu aşk ve ateşli öpüşmeler ve hentai felan kafayı yedim en iyisi kendime gelip düzgün düşünmeliyim *ming*.yuriyide pek seviyor sayılmam sdfghj

    YanıtlaSil
  5. Aynen dediğin gibi! Farklılıklara saygı duyulmalı U.U Erkek erkeğeyse ne olmuş yani sonuçta o da bir çeşit aşk. Kim ne yaparsa yapar. Seme ve uke demişken ben şu ritsu ve takano çiftini ÇOK seviyorum olum. Böyle gece gece sürekli onları düşünüyorum falan deli olucam nan O.O Şu Takano nasıl bi heriftir aşık rolü süper yakışıyo ona 0.0 Bi de ben sisterxsister şeysini de seviyorum .m. Yani imkansız coupllara hastayım .n. Yuri' yi sevmemin tek nedeni tatlı olması. ve sanırım feminizm ile de alakalı. Bir kadının bir erkeği siklememesi çokoş bence .n.

    YanıtlaSil
  6. benim sorunum hentailer,ne yaoi,ne yuri.onların hepsi orda iğrenç oluyor *ming*.ama tabi hafif olursa sorun yok ^^

    YanıtlaSil
  7. Bende Ninja-sama gibiyim ama ne yaoiden ne de yuriden nefret ediyorum. Ben genel olarak CİNSELLİK kavramıyla pek içli dışlı olabilmiş değilim. Gerçi sapık olacak halim yok da şöyle diyeyim; shoujolara bile alışamadım pek. Yoksa işin feminizim boyutu konusunda çok haklısın, demek istediğim erkekler kadınlara aşık olmuyor, onları kullanıp eşya olarak görüyorlar. Sanırım erkeklerin birbirleriyle yaşadıkları aşk, daha aşk olabilir bu yüzden.

    YanıtlaSil