1 Ağustos 2012 Çarşamba

Hızınıza hayranım ey gençlik

Cidden hızınıza hayranım lan. Ben daha yayın bölümünde iki harfe basamazken siz çoşturdunuz. Ama iyide oldu hani, okuyoruz falan, canımız sıkılmıyor. Eh, tamam yazının bundan sonraki kısmında ne yazacağımı hiç bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var; Bu yaz tatili, 15 yıllık ömrüm boyunca geçirdiğim en berbat yaz tatili. Hani dalga falan geçmiyorum, gerçekten berbat bir yaz tatili geçiriyorum. Sonuçta "okuldan kurtuldum o yee" diye sevinirken şimdi gene on buçukta kalkıp teyzemle beraber çalıştığı köyde ki sağlık ocağına gidiyor, beştede geri dönüyorum. Tüm hafta içi boyunca bahçesi bok dolu sağlık ocağında vakit öldürüyorum. Birde sağlık ocağında teyzemden başka çalışan kimse yok o ayrı konu. Oradaki tek eğlencem yanındaki unutulmuş parka giren inekleri izlemek. Ha birde, çeken tek kanal TRT olunca, öğlen çıkan Ramazan Güzeldir var. Oda iyi hani, gülüyor insan.
Anlaşıldığı üzere o köye isteyerek gitmiyorum elbet. Geçen yazıda ailemle kavga ettiğim için (aile dediysem sadece anneanne ve dede sıfatına sığmayan bir adam) evden atılıyordum demiştim, işte o yüzden o sıfatsız adama görünüp onu daha fazla sinir etmeyeyim diye zorla köye gidiyorum. Benimde ramazanım böyle geçiyor işte.
Yazacak fazlaca şeyim vardı (mesela izleyip kardeşimi sıkı ama sıkıcı bir animeci yapan animez, yine yatan cosplay planlarım, yapılacak bir şey olmadığından okunan fazlaca shoujo manga tanıtımı) ama gel gör ki elim bir türlü gitmiyordu şu lanet yayın butonuna. Birde nasıl bir melankoli içindeysem oturup ciddi ciddi "niye blog yazıyorum ki ben?" diye düşündüm. "Ne gerek var yazmaya ki sanki? Gerçek hayatta bile siklenmezken sanal alemdekiler mi beni umursayacak? Niye yazmaya devam ediyorum ki? Hiç gerek yok, zaten blog yüzünden iyice asosyalleştim..." gibisinden. Hala düşünmüyor değilim ama bir şeyin farkına vardım, ben yazı yazmanın bağımlısı olmuşum. Ne bok yediysem hepsini yazacağım bir yere, milletin okuyacağı bir yere. Yoksa geçen günlerde de olduğu gibi aşırı ergen triplerine giriyorum.
Hala ve hala ne yazacağımı bilmediğim için direk Animez'e sövmek istiyorum.

  • Akşam dokuzda anime yayını başlar mı lan? Benim ailem saat altıda kumandanın üzerinde kuluçkaya yatarken nasıl anime izlememi bekliyorsun puşt? İyi ki ramazandayız, iyi ki teravih namazı var. 
  • Naruto-FMA-Bleach-D.Gray-man dörtgeninden bıktım artık. Lan internet Türkçe alt yazılı anime kaynıyor alıp koysanız ölür müsünüz! Tüm gün anime yayını yapıp, götüme kaş göz çizip oynatsam bin kat daha iyi animasyonu olan çizgi filmleri koymasanız ölür müsünüz! 
  • Hani, aklınızda "yaşı 10-13 arası kızların anime erkeklerine aşık olma sorunu" da olsaydı daha iyi olurdu. Kardeşim önce Naruto, sonra Sasuke, sonra Ichigo, sonra Lavi'ye ilan-ı aşk etti. Allah'ıma bin şükürler olsun ki henüz Ed'e dokunmadı. "Saçını kız gibi örmüş ıyk" dediğine göre de bayağıda dokunmayacak gibi. Ama yazık Lavi gitti ya, ben ona üzüldüm. Kardeşim gibi bir erkek manyağının eline o kadar tatlı bir velet verirsen sonu, feyste profile onun resimlerini koyup etiketleme, telefonuna "ay lavim aşkım benim <3 o dünyanın en tatlı erkeği :)))" gibi notlar kaydetme, tişört boyamak istediğimi öğrendiğinde kendi de yapmak için milyarlarca Lavi resmi indirme ve vücudunda bulabildiği her yere "Lavi <3" yazmak olur.
  • Birde oturup Naruto izlerken aile üyelerinin de sana katılması var. Öyle abuk subuk sorular soruyorlar ki cinnet geçiriyorsun. "Çinli çizgi film mi değil mi bu? Allah'ın çinllileri gidip neler yapmışlar lahn.." ÇİNLİ Mİ? ONLAR JAPON ANİMESİ AHMAK. demek istiyorum ama sadece "Japon yapımı onlar..."deyip geçiştiriyorum. Ha birde Naruto ve Bleach'daki savaş sahnelerini görünce teyzem ve dört yaşındaki oğlu tarafından animenin adı "pis çizgi film"e çıktı. O kuzen denen velet tarafından her Animez'i açtığımızda annesine, "anne Unazo ablamgil yine pis çizgi film açtı" diye şikayet ediliyoruz. BUNU. HER. DEFASINDA. YAPIYOR. 
Ben şunu anladım ki, Türkiye hala bir anime kanalına hazır değil. Japonca ve Çince arasındaki farkı ayırt edemeyen bir toplumun önüne anime kanalı koyarsan böyle olur işte. Ki, Animez'in tek iyi yanı internetin sınırlı olduğu şu "korkunç kütahya sakinlerinin evi"nde anime açlığımı rahat giderebiliyor olmam. Hem başlayacağımı asla düşünmediğim Naruto ve D.Gray-man'i rahat rahat izleyebiliyorum ama  internetin sınırlı olması hala büyük bir sorun. Tamam anime izlemeyi geç, Tumblr'da bir kaç Galileo Galilei şarkısıyla karşılaştım, onları hemen indirmezsem ÖLÜRÜM LAN BEN. Bu sınırlı internet yüzünden hiç adetim olmamasına rağmen arka arkaya shoujo manga okumaya başladım. Öyle böyle değil yani, hüzünlü hüzünlü Türkanime'yi açıyorum oradan "manga oku"ya tıklıyorum sonra ver elini ultra seksi okulun en popüler erkekleri, ver elini utangaç kumral esas kızlar, ver elini moe, ver elini saf aşktan kusma nöbetleri. Ama eğlenceli yinede. Tabi bazen konuları öyle klişe oluyor ki ne bok olacağını önceden şakır şakır söyleyebiliyorsun. Esas kızı yaptığı bir hata yüzünden yada iyilik karşılığı olarak kölesi yapan esas oğlan, ilk başta esas veletten nefret eden ama sonra aşık olan esas kız, hep gıcık olduğum bir şekilde ilk aşkını ilan edenin kız tarafı olması, esas kızın önüne prensine ulaşması geciksin diye konulan kötü ama prense bir hayli aşık kızlar, aralarda konulan esas karakterlerin azcık olan beden teması. Bunlar gerçekten bir hayli klişe. Bazen kusasınız geliyor ama bu kadar tahmin edilebilir olmalarına rağmen hala okunuyorlar işte. Hala okuyorum işte ve hoşuma da gidiyor. O unuttuğum "kızsal taraf" kendini kısa sürelide olsa gösteriyor ve bölümü bitirdikten sonra Beyaz Atlı Otaku Prens'imle ilgili hayal kurup duruyorum. Kısacası; Shoujo okuyun, iyi geliyor valla insana. Rahatlıyor, içinde sevgi tomurcukları falan açıyor. Arada sırada da olsa yeteri dozda alınmalı. Ama yeteri dozda. Yoksa benim gibi okul açıldığında harika bir sevgili bulma hayalleri kurmaktan sahurda adam gibi yiyemez, o lanet olası köyde açlıktan kıvranırsınız.

Sata-kun iyidir mesala.
Okuduğum mangaların tanıtımı yapacağımı umuyorum. Umuyorum yani.
Bu arada ne kadar sövseniz, ne kadar dövseniz, ne kadar ebemi belleseniz de sobe sorularını hazırladım. Ama bu yazı haddinden fazla uzun olduğu için yedinci bölümle beraber koymayı düşünüyorum, ki bence sobe, mim yapmama pek fazla gerek kalmadı çünkü ben hariç herkes güzel güzel yazı yazıyor -w-

NOT: Fark ettim de koca yazı boyunca kullandığım tek smilies "-w-" oldu. Yani ben yazılarında smilies kullanmayan insanlara hep duygusuz olarak yaklaşıyorum ve bu yazıda da hiç smilies olmadığına göre.... Smilies yazmaktan harbi sıkıldım lan.

 Haftalar sonra tekrar yazı yazacağım güne kadar hoşça kalın -w- (bak yine aynısı) Her türlü boktan da bahsettiğime göre artık huzur dolu ve sadece bana ait olan moe inime geri dönebilirim. (Hayalperestlikten çok uzak mantıksal çeviri: Sorun Bende Değil, Sende'yi okumaya devam edeceğim. Yapacak bir bok yok sonuçta. SAI'de resim çizerim diye düşünmüştüm ama lanet olasıca şey bozuldu. Nasıl olduğunu bende bilmiyorum, sormayın da zaten. O yüzden kitap okumaktan başka yapabileceğim hiçbir şey yok.)

8 yorum:

  1. Tek berbat kuzenleri olan ben değilmişim. Benim kuzenim anime izlediğimi görünce animeye bakmadan kusar gibi yapıyor ya, delirtiyor beni. Canım acayip yaoi izlemek istiyor, normal animeleri görünce bile öğüren çocuk onu görse beni anında teyzemlere ispiyonlar diye onu da yapamıyorum.
    Shouja'ya gelince, bazen içimi rahatlattığı doğru ama bazen de hiç izleyesim gelmiyor. Yalnız fakat klişelerini ne güzel anlatmışsın, okurken habire "hıhı" deyip başımı nöbet geçiriyormuş gibi salladım.
    Bunu söylememe gerek var mıydı? Hayır.
    Not: Yaaaaaz!

    YanıtlaSil
  2. Bi dakka ama Lavi abiye Lenalee danası yalanıyor o yüzden kuzenine dikkat et psikolojisi bozulabilir U.U
    Bi ara internette sorun varken animezi izliyodum da.... yani gerçekten akşam saat 9'da anime konulur mu kanala? -o- Anime izleyenlerin hepsini yetim sanıyolar heralde, hiç düşünmüyolar bunların aileleri akşam dizi izler diye. Ama yine de helal olsun, Türkiye' deki ilk yarı-anime kanalı oldular U-U Bu da Türkiye'de anime için büyük bir adım olabilir. Ama apaçiler konusu ne olur bilmiyorum azizim -.- Facebook'ta " 'Egaom' içten olabilir bu da bishielere koyabilir xDxD" veya " Ayağını kılıcına göre uzat Kanda xdxdxd zaaa" gibi kıskanç apaçi mesajları görmek istemiyorum ;m;
    Ben de mazoşist falan mıyım bilmiyorum ama ne kadar shoujolara sövsem de hala eşşek gibi okuyorum. Beğenmeyince de küfredip kapatıyorum. Sanırım farklı bi şeyler arıyorum ya da acıdan hoşlanıyorum TmT

    YanıtlaSil
  3. animez önceden tam gündü sonra tutmadı diye kaldırdılar aga :/ ben anlamıyorum ya benim ailem de aynı durumda anime izlerken beynimi bi didikliyolar bi saçma yorum yapıyolar ki sorma. neden hala Türkiye'de bulunan insanların bişey kendilerinin hoşuna gitmezse bi ton eleştiri yağmuruna tuttuklarını anlamıyorum.
    ayrıca senin adına da gerçekten üzüldüm lan moralini bozma benim de tatilim bok gibi geçiyo. en berbat geçirdiğim yaz tatilinde uzun süre 1 numaradan inmiycek tahminen =_=

    YanıtlaSil
  4. Animelere pis çizgifilm diyen pis insanlar.Her gözü çekiğe Çinli diyen pis millet.Gitmek istiyorum lan burdan! D:
    Ve evet Animez Kidz kuşağını çöpe atmalı.Gündüzleri neden çizgifilm veriyorlar hiç anlamadım,yeterince çizgifilm kanalı yok mu? Çizgifilm izlemeyi falan severim de bizim Anime kanalına ihtiyacımız var ;_;
    Ve kardeşinle iyi şanslar diyorum.Evet shoujo okumak klişe de olsa rahatlatıyor~
    *boş konuştuğunu farkedip gider*
    Not: Sen yinde sobelerine devam et Unazo-chan.Yaparız biz ;_;

    YanıtlaSil
  5. şu japonlarla çinlileri karıştıranlardan tiksiniyom ya bildiğin gebertmek istiyom o piçleri....ONLAR ÇİNLİ DEĞİL TIĞAMMI!? onlar japon uleyn!!!!!11!!!birikiüçdört!!
    shoujo okumak cidden iyi geliyo insana ya, ben ne zaman shoujo okusam garip ve istemsiz bi şekilde sırıtıyom (bu sırıtmayı canlandırman için aklına Maka'nın siyah kan tarafından ele geçirilmiş hali gelebilir) bilimadamları bu konuyu araştırmış ve araştırma sonucuna göre shoujo okumak zararlıymış U_U birincil neden istemsiz gülümseme ve ikincil neden kızların gerçek ve saf aşkı bulabilme ihtimaliyle coşmaları ve ilerde 74 kediyle beraber yapayalnız kalıp hayata küsmeleriymiş U_U evet bu sefer iyice uçtum
    bi de animex var full gün yayınlıyo (galiba) ama sadece d-smartta varmış ;_; isyaaaaaaaaaaaaeeğğnnnnn
    edit:bunun yorumla gıdım alakası yok ama yazmazsam ölürüm *burayauygunsmiliegelecek*
    az önce senin blogdayken kardeşim geldi ve aramızda şöyle bi diyalog geçti:
    "şu japonmu?"
    "kim"
    "şu ligehete" ("layt" demeye çalışıyo garibim(bu arada böyle okuyunca bi garip geldi ya, raito iyi, evet)
    "ha o mu? an- yani çizgifilme göre öyle...niyeki?"
    "baksana tip tip bakıyo, kesin japon bu.. bak şu alttaki hüzünlü olanda korelidir kesin, dizilerden biliyom" (Kazehaya'yı kastediyo)
    sadgryerybvrwoauıyrıouweyvr hayata küstüm şuanda

    YanıtlaSil
  6. shoujo önerir misin? tanıtma,öner.o kadar uzun yazıları okuyamıyorum...(yorumlarla yazılar bayaa benzeşiyor).

    YanıtlaSil
  7. animez kanalın kurucusu olsam her türlü animeyi koyacam abicim ama olmuyor T-T arada bende shoujo manga okuyorum Unazo-chan artık aşktan meşkten kestim ümidimi T-T

    YanıtlaSil
  8. dikkat ettimde kötü yorumlara cevap veriorsun:( 4real daha güzel bir blogdu :/

    YanıtlaSil