3 Temmuz 2012 Salı

hala ölemedim lan ;_______;

siz onları yiyin bende sizi o//w//o
manganın 36. bölümü daha çevrilmemişken 37 çıkmış. Hızına hayranım Kazue abla! -w-

Tamam bir insan tıkanır da bu kadar mı tıkanır yahu! Ne yazsam şuraya bilmiyorum yeminle. Bide ben öyle sürekli kendinden, hobilerinden, yaşadığı şeylerden bahseden bir insan olamadım hiç. Yani benim zaten kendime özgüvenim sıfır, bide buraya hiçbir sik olmayan hayatımda ne bok yediğimi yazarsam blogu okuyan tek tük kişilerde "bize ne amık senin yaşamından?" diyecekler. Ha birde aklıma gelmişken, fazla mı küfrediyorum ben? Yani bu küfürler sizi rahatsız ediyor mu? Ediyorsa söyleyin valla zaten 3-5 kişi anca okuyor onları da kaybetmeyelim.
Neyse ben anime tanıtımı yapmaya çalışacaktım. Ama ondan önce şu yeni jenarasyon senaristlere seslenmek istiyorum. Lan size kim diyo 12 bölümde bitirin işi diye! Kim lan! Söyleyin bak çıkışa falan gelmeye niyetim yok! Bıktırdınız lan izleyiciyi! Olur mu öyle tadımlık seriler allasen! (Arkadaş 20 bölümü geçeceğini umduğu Sankarea'nın 12 bölümde bittiğini öğrendi de. O yüzden şey ettiriyor. Yoksa siz senarist ağabeyler devam edin anime çıkarmaya plz. Yoksa biz ergenler sıkıntıdan öleceğiz.)
Parantez içindeki sesin -artık onun benden ayrı  bir beyini olduğunu düşünmeye başladım- dediği gibi 2012'in baharında(?) çıkan Sankarea da 12 bölümde bitti. Çok oldu bittiye getirdiler sonunu. Zaten izlediğim tüm 12 bölümlük animelerde (Another ve Madoka hariç -.- Onlar devam etse konuya ederlerdi) hep "ayyhhh bitsin artık bizde bişi yapmış olalım kimin umrunda izleyicinin aklında kalan sorular pfff" havası var. Tamam, bazı animelerin gerçekten kısa olması gerekiyo çünkü sırf uzun olsun diye devam ettirmeye kalkarlarsa Türk dizilerinde farkları kalmaz (bkz. AnoHana ;__;) Ama bazı animelerde devam ettirilmeyi gerçekten hak ediyo abicim. Hele birde kapı gibi konuları varsa. Şimdi sen benim dediğimi anlamadın o yüzden ben hele bi Sankarea'yı tanıtam sonra devam ederiz. (Lütfen hayııııııırrrğğğ! dediğini duyuyorum >.> Ayıp ama ayıp.)


reaaa-chaaaan >W<
Şimdi bu Sankarea adlı şeker animede zombi manyağı (manyaklıktan bile öte. Yani zombi bir kızla mıç mıç yapmayı hayal eden birine "manyak" denmesi kelime dağarcığımızın ne kadar az olduğunu gösterir) Furuya, dur la bu onun soyadıydı, Chihiro adında bir velet var. Ama ben ona Furuya diyeceğim çünkü "Furuya" daha çok hoşuma gidiyo o.o Neyse bu Furuya, zombiler bir yana ölüleri de dilirtmeye çalışan tuhaf bir ergen olaraktan bulduğu oldukça eski bir kitapla, terk edilmiş alış veriş merkezinde, ölü kedisini diriltmeye çalışırken okulunun yanında bulunan kız lisesinin en ünlü ve zengin kızı Rea Sanka'nın ölüp farklı biri olarak yeniden dünyaya gelmek istediğini öğrenir (bu cümleyi ben mi kurdum lan?). Animenin daha ancak beşinci bölümünde adını ana karakteri "Rea Sanka" dan aldığını fark etmiş olmam beynimde gerçekten büyük bir hasar olduğunu gösterir değil mi? Bir saniye, bu kadar uzun cümle kurmayı bırakmalıyım yoksa bir zombi tarafından ele geçirilip kanalizasyonda top niyetine oynanmış fındığın çükü kadar bile olmayan beynim yarını göremeyecek. Bir dakika. MADAFAKA. Neyse işte Sankarea'nın çok kaliteli ve ilginç bir konusu var. Ama konu güzel bir şekilde ilerleyebileceği ve izleyiciyi hiç sıkmayacağı halde 12 bölümde bitti. Bir dakika yoksa bu bir lanet mi? 2012 yılındayız ve....!!!! Lanetlendik! Onlara inanmadığımız için Mayalar bizi lanetledi! Kaç lan niye hala okuyon! Asjfskhfva!
Neyse. Bir ara animelerden sıkıldığımı düşündüm. Bir ara değil, iki üç gün boyuna düşündüm bunu. Zaten önüme gelen her bir boktan sıkılıyorum (bkz. Müptelası olduğum Sims, SAI, deviantart, K-himori, resim çizmek, müzik dinlemek, kitap okumak vs vs. Kısaca hayattın kendisinden sıkıldım diyebiliriz o.o) ve bence bunun en büyük nedeni koyduğumun Pretty Little Liars'ı. Bir insan 6 saat boyunca oturup dizi izler mi lan? İşte bu yüzden yabancı diziler bana göre değil, onlar yüzünden yaşama sebebimden soğuduğumu düşündüm. Taa ki Shiki'yi izleyene kadar! Ajfbahfba! Kendi çapımda bir ilki gerçekleştirerek tek yazıda çifte anime tanıtımı yapacağım! Ve daha demin ne oldu biliyor musunuz? Chrome "anime" kelimesinin altını çizmedi! Oda artık bizi kabullendi adfasfhajksgakjg!!1!bir!!! (sözlüğe falan eklemedim ha. Kendisini kandıran götten bacaklı bir velet olabilirim ama o kadar değil)
Another'ın izlediği en iyi korku ve gizem animesi olduğunu düşünenler, kandırıldınız cınıms U_U (ultra ergen sınıf arkadaşlarımı feysbukumdan silsem iyi olacak) Shiki, öyle bir şey ki! (Kafiyeli oldu lan. Buradan edebiyat hocama sesleniyorum, ben uyaklardan anlıyomuşum taam mı! Yeni fark ettim ama olsun, artıkın seneye 84de bırakmazsın asdgjkdgfh) Adı da çok güzel bikerem Shiki'nin... Şiki şiki şiki oyhh eller havaya hadi şiki şiki... Tamam. HARBİ. YETER.
Ayrıca vampir aşkının anlatıldığı ve vampir ismini sürekli lekeliyen kıytırık film/dizilerden bıktıysanız da Shiki'yi izlemelisiniz. Vampirlerin o iğrenç ve karanlık tarafını da görüyoruz bu harikateşem animede U_U Henüz bitirmedim, sezon finali yaptım dhavbfja. Anime kahretsin ki, 22 bölüm ve ben 12. bölümde bıraktım. (yine 12!) Tabii ki devam edeceğim animeye. Shiki'yi yarıda bırakmak, Ao no Eksoşisto'yu yarıda bırakmak gibi olur çünkü. Ne alaka demeyin anacım. Orada Tohru diye bir karakter var ve onu Rin'i de seslendiren Nobuhiko ağabey seslendiriyo U_U (Sesine kurban seni gidi >//w//<) Zaten bende dayamadım izlediğim bölüm bitince oturdum Ao No izledim ;___; Ve Nobuhiko ağabeyin Myanimelist'ine baktım da, anacım (kurtarın beni şu kelimeden!) Maid-sama'daki (tam adını yazamadığım için öyle yazdım asdkjahf) Usui ve canına yandığım Sekaiichi Hatsukoi'deki canını yediğim Kisa'yıda o seslendiriyomuş o.o İnanmıyosan bak işte burada U_U Hırs yaptım abi Nobuhiko ağabeyin seiyuuluk yaptığı tüm animleri izleyeceğim U_U Yuuki Ozaki'den sonra (söylemekten sıkıldım ama kendisi Galileo Galilei'nin solisti olur) sesine aşık olduğum ikinci insan. Neyse hep dedik Shiki şiki, tanıtalım bari şu animeyi.

Sotobamura 1300 nüfusa sahip küçük bir kasabadır. Kasabanın doğru düzgün bir yolu bile yoktur. Dünyadan kopuk bu kasabada, eski yerlileri hala ölüleri gömmek gibi geleneklerini sürdürmektedir.
Bir gün, üç ceset bulunur. Kasabanın doktoru olan Ozaki Toshio, bu ölümlerden şüphelenmesine rağmen ölümlerin doğal nedenlere bağlı olduğunu söyler. Her nasılsa, ertesi gün, kasabalılar arka arkaya ölmeye başlar.
Bu sadece bir rastlantı mıdır, veya bir salgın? Yoksa tamamiyle farklı bir şey mi?
(tanıtmı Türkanime'den çorladım ooo yeah)

Kısaca Shiki, şu sıkıcılığın beş kez mastır yapmış halini yaşadığınız günlerde ihtiyacınız olan tek şey. Ben anime çabuk bitmesin diye sezon finali yapmıştım zaten U_U Yoksa ana karakterlerden birini vampir ısırmış, nasıl dururum yerimde? 
gebersen Megumi! Bir dakika, sen zaten ölmüştün adbhaksh

eh o sarı kafa Tohru .w. Mor saçlı Natsuno'da saç uzunluğundan sürekli şikayet ettiğim ana karakter o.o

öyle olup olmadık yerlerden çıkma Megumi taam mı ;__;

Ben bu adama bayılıyom işte U_U Bal sürüp yicen onu, niye mi? Çünkü soyadı Ozaki! (eh anla artıkın)
Resimleri koyarken fark ettim de ben dün kardeş ve kuzene Madoka'yı izlettirmiştim, şimdi masa üstü Madoka resimleriyle dolu fhavbfhas!! Yazıya başlarken bir bok bulup yazamam diyodum ama neler saçmaladım gene nan o.o Affedin. Bir daha olmayacak. Efendim.


Bu animenin açlışıda çok güzel anam U_U 
0:56 *galp galp galp galp*

Not: Eeeeeee.....Ben....şey... K-himori karakterlerini ayrtıntılı bir biçimde tanıtayım diyodum sıkıntıdan. Boyudur, kilosudur, burcudur falan işte U_U Ama dediğim gibi okuyucuyu sıkmak istemem. Böylede düşünceli biriyim işte >w< (Kendini kandırdığının farkında bile değil)

8 yorum:

  1. Ölmemene sevindim... UwU Bu arada kirli sakal fantazinin bir muhtemel kaynağına rastlamam da tesadüf değil bence! BAKSANA SAAT 18:32! 8 ve 3'ü çıkar, yine 12!!! ;A; korkuyoğrummm unağzo samaeğğ ;A;
    ehehe, amariganın oyunu hep bunlaaa, buralaaa esskiten hep darlaydı!
    Shiki'yi duymuştum ama hiç kıçımı ayırıp da bir bakayım dememiştim o_o iyimiş... Ben de nefret ettiydim zaten. Yani vampirler sarı gözlü olmaya başladığından beri içimdeki vampir aşkı öldü lan. Böyle cani olsun, buz mavisi, kan kırmızısı olmadı kömür karası gözlü olsun. Güzel şeyler bunlar abicieeğm U_U nostaljik yaaaneee U_U
    Bu arada küfür konusunu pek kafana takma. Geçende birine rastladım hani pislik, mal küfürden sayılıyormuş, onu öğrendim. O zamandan beri BEN BİLE (ki ben küfretmediğimi düşünüyordum gayet ciddi bir şekilde) kendime sordum lan söve söve insanları rahatsız mı ediyorum diye. He, ama şu var böyle düşünsen de o küfürleri silecek göt yok bizim gibilerde boşver bence -w-"
    Bu arada ölme, bak ciddiyim. Karakter tanıtımını da yapabilirsin ayrıntılı. Ben okurum, hatta severim de öyle şeyleri *adam boy kompleksi* hani bir keresinde yamanma tablosu bile olan kişilik analizi çıkartmıştım ve arkadaşlarıma okutmaya çalışmıştım. Kimse okumadı bilir misin unazo-sama TTATT O zamandan beri bunalımdayım lan! EMEK EMEK GRAFİK YAPMIŞTIM BEN BOY GRAFİĞİDİR, AŞK MEŞK TABLOSUDUR!!! YAZIIKLAAAAAĞR OLSUNN TTOTT... ehem... ne diyorduk... Bence yap hani. Benim kadar cozutacağını sanmıyorum. 20'den az karakterin varsa da sorun olacağını sanmam U_U okurlar yani, kanımca.
    Öyle işte yani... (bu ne lan amma çene varmış bende, pardon bu arada... -w-")

    YanıtlaSil
  2. evet, senin küfürlerin pucca izlenimi veriyor. aramızda pucca sevmeyenler de var yani. şöyle kitap tanıtır gibi entel yazılar yayınlamayı beceremediniz blogcular!

    k-himorinin tanıtımına gelince... yayınla güzel kardeşim. bak o daha iyi bi fikir olur. ama "nate bloenin aşık olduğu bi piç işte" yazma yani..........

    YanıtlaSil
  3. harika bir animeye benziyor hemen bakacağım (bu arada o ne yorum sensei resman edebiyat yapmışsın yaw 0_o)unazo yaz sen ben okurum.(ablası kurban olur sana)

    YanıtlaSil
  4. sankareanın sonu cidden....ıııı...şeydi işte....gereksizdi. yani adamlar resmen filler bölümü animenin ortasına değil sonuna koymuşlar... mangada çooooooooooooooook daha farklı işliyor konu, olaylar daha iyi gelişiyo yeni karakterler ekleniyo falan fişmeran bence sen mangayı da bi oku U_U gerçi mangası hem daha bitmedi hemde türk çevirmenler acayip tembel ama sen bi bak mangaya yine de
    shikiyi duyduydum bi yerden (nasıl duyduğumu hiç sorma...ben de pek hatırlamıyom ama galiba bi haberde bypass şeysini gördüydüm, sonra (beynimde konu ordan ora atlıyo tabi) bi şekilde aklım vampirli animelere takıldı, MAL'da uzuuuuuuuuuuuuuuuuun bi arama sonucu bu animeyi görmüştüm) ama bi animeyi gördüğüm anda izlemek için fazla tembelim U_U galiba biraz ertelemek zorundayım (!)
    k-himoriyi tanıt bence U_U okunur yani... misal ben zevkle okurum, olmazsa 3-5 adam da toplarım U_U ciddiyim yazmalısın bence

    YanıtlaSil
  5. yow :D izleyeceğim hemen shikiyi :D vampirli vampirli tam benlik :D karekter tanıtımını istiyom hemmen yayınlayacan :D
    bu arada bir anime bulmuşam erkek kaynar animede adı kuroko no basket :D basketbol konulu ama olsun erkek olunca içerisinde yakışıklı izleniyor :D

    YanıtlaSil
  6. Senin küfürlerinden rahatsız olmuyorum. Ayrıca son zamanlarda yapımcıların muhteşem seriler çıkarıp 12. bölümde bitirmelerine sinir olan tek kişi olmadığım için çok mutluyum. Haydi bazı animeler 12 bölümlük oluyor, tamam ama Angel Beats!? O animeden 50 bölüm çıkardı lan rahatça! Ben çıkarabilirim yani!!! (bu arada izlemediysen şiddetle tavsiye ederim)
    Eee Sankarea'nın tanıtımından pek bir şey anlamadım ama izleyeceğim. ^^ Shiki'nin tanıtımı ve resimleri hoşuma gitti [gözsüz kız, korkuttu :(]. Onu da izleyeceğim o yüzden yani. Zaten anime sıkıntısı çekiyordum, İstanbul'a dönünce tüm gün non stop anime izlerim artık. ^^D (nonstop? ben de kendimde değilim sanırsam) Bu arada anime izlemekten sıkılınır mı? :(

    YanıtlaSil
  7. küfürlerine devam et ama ya annen siteni bulursa? *trollface*

    YanıtlaSil
  8. Hah içimi okudun lan una-chan. Ne o öyle " Bi arkadaşa bakıp çıkçam" havalarında anime yapıyonuz. Bence onlar bizden daha ergen yani U_U Bi de Şiki' yi ben ayrıda bırakmıştım. Hıamınaa .m. Ama kardeşim bu da candır hani 50 tane anime var kafada bi de ben gerizekalıyım ya konuları da karıştırıp unutuyorum o yüzden ona sonra devam ediyim. Hımss U_U

    YanıtlaSil